5 måder at skabe energieffektive boliger på

Overvej at udskifte dine vinduer

Dine vinduer kan også være skyld i, at du mister meget varme i vintermåneder og kølig luft om sommeren. Dette kan være virkelig skadende, hvad angår dine energiomkostninger i årets løb. Nogle af de ældre vinduestyper er ikke så energieffektive, som man kunne foretrække. Vinduer med dobbelt glas og andre med vinylrammer er meget bedre end dem med enkelt glas og aluminiumsrammer. Du kan også overveje at farve dine vinduer og holde persiennerne åbne for at lukke noget lys ind, det vil ikke koste dig en øre. Hvis du har problemer, bør du altid hyre en vindues installatør fra Dallas eller en anden installationsekspert.

Brug kompaktlysstofrør (CFL’er)

Hvis du har en ældre type lyspærer i din bolig, kan du også finde, at du bruger meget mere energi, end du behøver. Det er derfor, så mange mennesker skifter til lysstofrør. De koster måske lidt mere til at begynde med, men med tiden ender du med at spare penge. De kan holde op til 12 gange længere end en almindelig lyspære vil. Du kan endda blande dem lidt og bruge nogle lysstofrør og nogle af de almindelige lyspærer, og det vil alligevel have en drastisk indvirkning på dit overordnede energiforbrug.

Se efter energieffektive husholdningsmaskiner

Hvis du skal have nye husholdningsmaskiner for at gøre din bolig mere energieffektiv, skal du se efter hårde hvidevarer med HE logoet.  Energy star certificerede apparater bruger mindre energi, og mens de kan koste lidt mere i begyndelse, er de en bedre investering for dig. Dette skyldes, at det vil spare dig penge med tiden, når det gælder brugen af dine husholdningsmaskiner.

Lad være med at bruge apparater for meget

Selv med energi-effektive apparater, anbefaler vi ikke, at du bruger dem for meget. Lad være med at bruge dit varmeapparat for meget i vintermånederne, med mindre, det er nødvendigt. Prøv også at holde dine termostater på et komfortabelt niveau, i stedet for at skrue op og ned på dem hele tiden. Hvis du ændrer for meget på dem, bruger de meget mere energi, end de burde. Du bør også overveje at slå visse ting fra, når de ikke er i brug, for tro det eller ej, de bruger energi, selv når de ikke er tændt – bare fordi stikket er i kontakten.

Overvej solpaneler

Hvis du har råd til dem, kan solcelle paneler være alletiders investering. Du kan få dem installeret ovenpå taget, og tro det eller ej, de kan rent faktisk hjælpe dig med at skære ned på elektricitetsudgifterne, fordi de hjælper dig med at producere din egen elektricitet. Det er virkelig værd at overveje, især når man tager i betragtning, at de er så omkostningseffektive. Det er ikke noget for alle, men efterhånden, som vi kommer længere ind i den grønne bevægelse, vil du begynde at se mange flere mennesker, der vælger at få solpaneler installeret i boligen.

Energieffektivitet tips af Living House