De forskellige typer industri drivhuse

Industri drivhuse er en helt særlig slags drivhuse, der er fremstillet specielt til at producere og opbevare grøntsager og frugtbærende planter til at sælge på markedet.

De fleste af de kommercielle drivhustyper i dag er lavet specielt til at have plads til store mængder af planter og til at udnytte den plads, der er til rådighed, bedst muligt. Bortset fra det, er de også udstyret med mere avanceret udstyr og tilbehør, der er fremstillet specielt til at understøtte forskellige slags kommercielle drivhus designs, der fås på markedet. Læs videre, hvis du gerne vil vide, hvad de er.

Резултат с изображение за industrial greenhouses

Højt bøjledrivhus

Høje bøjledrivhuse er i sin væsentlighed lavet af en serie buer, der står på rad og række og er dækket med tykt plastik, så de danner noget, der minder om en tunnel. Disse typer af kommercielle drivhuse bruges som regel til at opbevare lange borde med skud og afstikkere. Andre drivhusejere vælger ofte at installere yderligere ventileringsudstyr, såsom ventilatorer og varmeapparater, for at skabe temperaturer, der er mere gunstige for småplanternes vækst. Taget er som regel lavet af tyk plastik eller metal, der gør det meget holdbart og vindtæt på trods af højden. Plastikdækningen er tit mere populær end metal. Selvom det også slides op med tiden, er erstatningsplastik relativt billigt og let tilgængeligt i markedet.

Резултат с изображение за industrial greenhouses
Lavt bøjledrivhus

Lave bøjledrivhuse er stort set lavet efter det samme design og af de samme byggematerialer som høje kommercielle bøjledrivhuse. De er dog mindre og nemmere at flytte med end deres større og højere modparter. Disse strukturer kan sagtens monteres direkte over rækker af afgrøder og kan flyttes fra det ene sted til det andet. De buer, der danner støtten til tunnelen, kan fastgøres til jorden med en række kabler og klammer. Lave bøjler bruges som regel til at beskytte rækker af vegetation fra kolde temperaturer om natten og kan sagtens fjernes om dagen, så planterne kan få sollys. De kan også placeres i længere perioder for at bidrage til at udvide vækst- og høstsæsonerne for grøntsager og frugtbærende planter.

Резултат с изображение за industrial greenhouses

Klassiske drivhuse

Klassiske drivhuse er bygninger, der er dækket af et enkelt saddeltag. De har to lodrette tosidede vægge med et skrånende tag. De rammer, der bruges til klassiske drivhuse kan være lavet af plastik eller metal rør. I modsætning til lave bøjledrivhuse er disse kommercielle drivhuse permanente strukturer udstyret med varmesystemer og døre og vinduer til ventilation. Således er bygningerne for det meste bygget på cement blokke, der kan vare i mange, mange år.

Klassiske industri drivhuse

Industri drivhuse, der udelukkende kører på elektricitet er naturligvis meget dyrere at vedligeholde. Der er dog mange former for energibesparende teknikker, drivhus ejere nu kan tage i brug for at mindske omkostningerne ved vedligeholdelse og drift. For eksempel kan man investere i solpaneler for at være mindre afhængig af kuldrevet energi og reducere din månedlige elektricitetsomkostninger ved samme lejlighed.