Tips til køb af brugt trailer

Hvis du er ude efter at købe en ældre trailer, bør hestens sikkerhed og trailerens køredygtighed være de primære ting, du ser på. I modsætning til, når man køber nyt, får du ingen garanti, når du køber brugt, så her er nogle vigtige tips til købet:

Gulvet: Undersøg gulvbrædderne grundigt for tegn på råd eller bløde pletter. Tjek også tværstængerne af stål, for at se deres tilstand og antallet af dem (jo flere tværstænger under gulvet, jo mere solidt vil det være). Tjek trægulvets ramme for slid eller rust og inspicer aluminiumsgulve for tegn på korrosion.

Dæk og hjul: Tjek altid kuglelejer og dæk for slid. Ujævnt slid på dækkene kan være syn på, at der ikke er luft nok i dem, men det kan også være tegn på bøjede aksler, så tjek for skader på akslerne. Tjek elektriske bremser og bremseklodser. Ledningsføringen er ofte et problem i ældre trailere. Sørg for, at dækkene er specifikt til traileren og ikke bare bildæk, og se efter krakelering (små revner på siden af dækkene forårsaget af solen. Tag en lufttrykmåler med og tjek trykket for at se, om det er det samme i alle dækkene, og at dækkene er fyldt til det maksimale tilladte psi (som regel angivet på dækket).

Koblingen: Inspicer en slingerkobling eller kuglekobling for synlige skader og tjek, at de virker, som de skal. Bemærk koblingens størrelse, så du kan bruge den korrekte kugle. Tjek også den tilladte totalvægt, som bør være angivet på et mærkat et sted på traileren (det er ikke vægten på traileren, men den vægt, den kan bære sikkert).

Skillevægge og døre: Tjek, at skillevægge, bagbomme og forbomme virker fint og inspicer indre overflade for eventuelle synlige farer. Sørg for at alle døre lukker, som de skal, og at alle vinduerne virker.

Kompatibilitet med køretøjet: Sørg for at dit trækkøretøj har rigelig styrke til at trække traileren med fuldt læs. Hvis du vil købe en svanehals, skal du tjekke, at den er mindst 20 cm over ladet (de nyeste trucks med 4-hjulstræk er ofte for høje). Spørg sælgeren, om du må hægte traileren på dit køretøj, før du køber.

Få en fagmands mening: En Kronborg hestetrailer er stort set en kasse på hjul, uden motor, computerchips, tændrør osv., så hvilket som helst godt pladeværksted skulle kunne tjekke, om en brugt trailer er i god stand. Lav en aftale, så du kan få dit potentielle køb tjekket af en fagmand.